Historien til Ligier mopedbil

Guy Ligier – fra toppidrettsutøver til bilprodusent

På 1960-tallet begynte Franske toppidrettsutøver og Formel 1-sjåfør, Guy Ligier, å utvikle sin egen sportsbil. Den var designet for både racerbanen og veien. Dette spennende eventyret, som er viktig både på et personlig og teknologisk nivå, ville føre teamet til å bygge over 20 Formel 1-biler.

På 1980-tallet, med kjøretøy fra  prestisjemodeller til konkurransebiler, utvidet Guy Ligier sortimentet sitt med å legge til LIGIER JS 4, det første AM registrerte kjøretøyet, også kalt mopedbil.

ligier js50 produksjon

Mopedbilen skapes

Da hovedaktørene i det Europeiske mopedbilmarkedet, Ligier Automobiles og Microcar, i 2008 fusjonerte, ble Ligier Group grunnlagt. Ved å trekke på synergien mellom Ligiers toppidresserfaring og Microcar sine 30 år teknologiske erfaring, forsøker Ligier Group daglig å respondere og imøtekomme spesifikke evolusjonerende og innovativ etterspørsel.

Det er takket være disse 40 års erfaring at konsernet lykkes med å utvikle nye modeller, blant annet innenfor mopedbil segmentet, og fortsette å innovere til fordel for stadig mer effektiv mobilitet.

Ligier har i dag et distribusjonsnett bestående av nesten 200 ekspertsentre i Frankrike, og mer enn 550 salgssteder fordelt på 11 europeiske land. Ligier Group sikrer nærhet til alle sine kunder.

€ 131 millioner omsetning

15.000 produserte biler årlig

Europas mest solgte mopedbil

Over 400 ansatte