Teknologi & Sikkerhet

Innovative sikkerhetsløsninger fra Ligier

Alle Ligier mopedbiler er bygget på svært sikre rørrammer utviklet for racerbiler. Ved kollisjon blir bilens bue presset ned, mens bilens motor klemmer seg trygt og bilens rørramme holder førerplassen uendret. Dette vil holde bilpassasjerene så trygge som mulig. I sidekollisjonene er ekstra sikkerhet tilveiebragt av sidestøtbjelkene.

For tiden er sidestøtbjelkene bare funnet i Ligier Group-mopedbiler, og i krasjtester har Ligier vist seg å være en eksepsjonelt sikker mopedbil. Ligier-gruppen var også først ute med å innførte airbag i rattet i mopedbilkategorien, og Ligier Group-mopedbilr er fortsatt de eneste Airbag-utstyrte mopedbilene på markedet. Ligier har også anstendige setebelter og fire kraftige skivebremser for å sikre rask stopp når det trengs. Du kan legge til aktiv sikkerhet ved å velge enten en valgfri parkeringshjelp (standard på Elegance utgaven) eller ved å legge til en ryggepakke (ryggesensor og kamera) til Ligier.

ligier js50 sikkerhet

Climatronic klimaanlegg

Ligiers avanserte klimaanlegg er tilgjengelig som et fabrikkmontert tilbehør for alle 492 DCI Revolution motorer. Selv om klimaanlegge normalt tar del av motorens kraft, under normale forhold, reduserer ikke den eksepsjonelle intelligente motorkontrollen til denne revolusjonerende motoren bilens ytelse under noen omstendigheter. I motsetning til andre mopedbiler, påvirker ikke bruk av klimakontroll Ligier-hastigheten selv i oppoverbakke.

Det er best å bruke klimaanlegg i bilen hele året. I sommervarmen holder klimaanlegget bilens interiør kult, og i andre sesonger eliminerer klimaanlegget i sin tur for mye fuktighet fra inneluften. Vinduene på bilen forblir så lyse og frostfrie på enda verre veier.

Neste generasjon DCI og Progress motorer: En ny standard

Mer effektive og mindre forurensende, DCI og Progress Ligier-motorer sikrer komfort og teknologi.

DCI-motor: mer teknologi for optimal komfort – Stillegående og kraftigere, denne motoren har det beste dreiemomentet i sin klasse. Det gir maksimal smidighet for å bevege seg på veien trygt.

Progress-motor: smart og rimelig – Den økonomiske Progress-motoren gir kjørekomfort til en rimelig pris.

Progress motor: 498 cc
DCI motor: 480 cc
Maksimal effekt: 6 KW (8hk)
Progress Par: 26Nm ved 1400 rpm
DCI-par: 26 Nm ved 2000 rpm
Automat gir(CVT)
Dual Drive Inverter, fremover / fremover omvendt
Progress og DCI-motor
Forbruk: 0,36 liter per mil *
Co2 (g / km): Klasse A: 92 g / km *

* OBS: Målinger og målinger er utført på et spesialisert laboratorium på rullebånd i henhold til testsyklusen definert for EU-standarden Nr. 134/2014 og siste endring  (EU) 2016/1825 (Light Quadricycles)

Neste generasjons 8 hk Progress motor

Ligier mopedbil lombardini DCI motor

Neste generasjons 8 hk DCI motor